top of page

Voorbereiding bouwen van de hut: week 5

Deze week was ongelofelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Wat hebben we allemaal gedaan:

  • evenement opening aangemaakt

  • online meeting Reuma-net om een persbericht te maken

  • platform gemaakt

  • trap eraan bevestigd

  • zwembad zeil voor het dak schoongemaakt

  • sponsoren via website en steunactie.be


We maakten ons openingsevenement aan!!!! Wie nog niet ingeschreven is: snel zijn, want de plaatsen zijn beperkt!!!


Woensdagnamiddag hadden we online een meeting met Nele van Reuma-net. Ze interviewde ons om een persbericht uit te schrijven voor de Wereld-Kinderreuma-dag.

Verschillende kranten vonden onze actie leuk en plaatste deze vrijdag in hun krant.

We weten van: Het laatste nieuws, het Nieuwsblad, het Belang van Limburg, Metro. Misschien waren er nog, maar dat hebben we eigenlijk niet allemaal gecontroleerd. We hadden al onze tijd nodig vrijdag om te bouwen aan de hut.
Vrijdag hebben mijn mama en papa terwijl ik op school was de constructie voor het platform gemaakt. Toen ik thuis kwam, kon ik nog meehelpen om de planken voor het platform vast te maken aan de constructie.

Daarna kregen we ineens een belletje van het vtm nieuws of ze ons zaterdag mochten komen interviewen.Zaterdagochtend hebben we eerst de trap aan het platform vast gemaakt. Om daarna ons oud zwembad zeil schoon te maken, met grote borstels en veel sop. Het oude zwembad zeil gaan we gebruiken als dak bekleding, zodat het dak waterdicht is.


zwembad poetsen de hut van Mare

Toen we net klaar waren met dat alles kwamen de mensen van vtm nieuws aan. Ze kwamen rond 13.15u toe. In het begin was het nog wat zoeken wat we moesten zeggen en hoe we moesten staan.

Ik mocht als eerste een microotje dragen. Dat was echt wel spannend!

We moesten verder bouwen en boren, het platform afmeten.

Terwijl Niene en ik het platform aan het afmeten waren, hebben ze met een SUPER COOLE drone 𝕞𝕖𝕘𝕒 𝕞𝕠𝕠𝕚𝕖 𝕝𝕦𝕔𝕙𝕥𝕓𝕖𝕖𝕝𝕕𝕖𝕟 gemaakt.


Cameraploeg interview Niene

Daarna werden Niene en mama nog wat geïnterviewd en werden er van Niene nog toffe beelden gemaakt. Om 14.30u vertrok het vtm nieuws weer en hebben we verder gewerkt aan het platform.


VTM nieuws de hut van Mare

Om nadien om 19u klaar te zitten voor het vtm nieuws en onze reportage te bekijken. GLUNDER GLUNDER GLUNDER.O ja: je kan mijn project via de website op verschillende manieren sponsoren:Tot volgende week en nog vele bouw groetjes,

Mare


86 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Dag Mare, als vroegere buurvrouw volg ik met grote interesse jouw avonturen. Ik vind dit project SUPER! Vooral omdat ikzelf reumapatiënt ben en een nichtje van mij ook kinderreuma heeft, ondertussen is ze volwassen en heeft ze zelf al twee zoontjes... dit om Niene een hart onder de riem te steken ❤️. Jouw idee getuigt van enorme inzet, creativiteit en grote liefde voor elkaar. Maar dat wist ik natuurlijk al 😉. En het creatief zijn zit in jullie bloed, vooral van de mama geërfd 🥰. Veel succes nog, dikke kus aan jullie allemaal en ik sponsor jouw project met veel plezier. Groetjes Lucrèce uit Oosterzele. PS: heel mooie reportage op VTM trouwens, prachtig gebracht door jullie allemaal👌

Like
bottom of page